måndag 12 april 2010

Yagga - Vegetarian Roast


En nyare produkt i sortimentet för alla som vill äta miljö- och djurvänligt är Yagga:s Vegetarian Roast, Vegetarian Steak och Vegetarian Strips. Det rör sig alltså om olika stekar, biffar och strimlor. Produkten är gjord av vetegluten och bland annat linsmjöl och örter. Helt veganska. De är vakuumförpackade och det är bara att öppna och värma till innan förtäring.

Jag har i sällskap testat Yagga:s Vegetarian Roast, alltså en slags stek. Det är antagligen tänkt att konsumenten ska uppfatta det som att skivorna kommer från ett större stycke, då skivorna varierar i omkrets – som om de suttit ihop tidigare. Jag tror att dessa stekar skulle passa till potatisgratäng och kanske potatissallad. Smakmässigt tyckte jag att det infann sig en lite plastig smak efter ett tag, men även om det inte är tzaykvalitet (tzay är enligt mig trots allt det bästa vegetariska köttet) på smaken tycker jag detta är en produkt att unna sig. En annan person i sällskapet tyckte det var trevlig konsistens. En tredje person fann smaken fin och steken mör samt helt okej. Den tredje personen tänkte sig rotmos som passande till denna produkt.


Just dessa stekar innehåller mycket lite fett (0,75 g) per hundra gram och ganska mycket protein (21,5 g). Där jag köpte den kostade en förpackning på 200 gram 55.50 SEK, därmed blir den ganska dyr vid storkonsumtion, men ett paket räcker ganska långt, till 2-3 personer per middag, och ibland får man ta och unna sig något extra.

Ursprunget är södra Italien. Enligt uppgift ska dessa produkter ha letat sig ut till också mindre städer i Sverige. Där har vi konsumenter hälsokostbutiker att tacka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar