tisdag 10 augusti 2010

Djurrättsalliansens avslöjande!


Djurrättsalliansens avslöjande den 24:e november 2009 blev snabbt en stor nyhet i svensk media. Deras avslöjande undersökning kom att kallas "Grisskandalen". På hemsidan "Ett liv som gris" publicerades film och information.

Igår den 9:e augusti 2010, mindre än ett år efter föreningens största kampanj, har de ideella djurvännerna i Djurrättsalliansen lyckats sammanställa en ny kampanj med film, rapport och en ny kampanjsajt: ”Sveket mot minkarna”.

(Denna kortfilm innehåller några obehagliga bilder!)

Djurrättsalliansen avslöjar det många djurrättsaktivister redan känner till, men som tidigare på något sätt inte kommit ut i mediernas huvudfåra. Vad kan vi, som vill förändra samhället till det bättre för de andra djuren, lära oss av Djurrättsalliansens lyckade kampanjer?

Jag listar 3 saker:

1. Organisationen är på gräsrotsnivå och dess informationsspridning är effektiv och snabb.

2. Alla som kan hjälpa till får vara med samt kan komma med idéer och planer oavsett hur kort eller lång tid personen varit med.

3. Kommunikationen inom de olika grupperna samt från/till nationell nivå är effektiv.

Djurrättsalliansen kan!


Men vad hände med grisarnas situation efter tidigare kampanj? Slutade folk äta djurkött? Förbättrades grisarnas liv?

Kommer de röstlösa ickemänskliga djurens längtan uppfyllas, kommer Djurrättsalliansens och Djurens Rätts kampanjer lyckas och kommer de politiskt ansvariga att övertygas?

Var del i en förändring! Alla kan göra något…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar