onsdag 14 december 2011

Kebabpizza à la vegan

Nu är tiden inne! Det veganska kebabköttet har kommit!

Efter att besökt Djurens Rätt Malmö vid återinvigningen av deras lokal "Animalen" köpte jag några paket "dönerkebab" (se länk) från Seitanfoods som fanns på plats med både smakprov och försäljning. Seitanfoods kommer från Göteborg och har en webbshop på adressen http://seitanfoods.nordicshops.com/, där det går att beställa en mängd olika veggoprodukter.

Nu tid för pizzan eller pizzorna, som det faktiskt rör sig om. Den översta bilden är en vegansk kebabpizza med veganskt kebabkött, champinjoner, gul lök, blad av röd mangold och några skivor smältbar veganost på en tidigare fryst botten. In i ugnen. Sedan stark sås gjord på havregrädde, ketchup, paprikakrydda, vitpeppar, svartpeppar, salt och mycket chilikrydda.


De två undre bilderna är på en och samma pizza - innan tid i ugn och efter ugnstid. Förutom veganskt kebabkött, champinjoner och gul lök så har den understa har lätthavregrädde och olika kryddor som chilipeppar och salt på sig.  Så med dessa godsaker i åtanke kan jag inte annat än rekommendera dönerkebabkött från seitanfoods. Go get some vegan kebab!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar