fredag 23 december 2011

Veganssons frestelse

Denna rätt är också veganiserad, ursprunget är en rätt som heter "Janssons frestelse". "Veganssons frestelse" tar oss ett steg närmare en djurvänlig värld.

Cirka 5 stora potatisar

1 gul lök
Inlagd saltgurka
Ca 5 dl havregrädde
Salt och vitpeppar
Lite rapsolja och lite vegetabiliskt margarin

Smörj en ugnfast form med rapsolja. Stek den gula löken mjuk, och strimla de skalade potatisarna. Strimla saltgurka.
Lägg två lager potatisstrimlor i formen med gurka och lök däremellan. Salta och peppra på båda lager.
Häll på havregrädden.
In i ugnen på 200° C i cirka en timme, men tag ut formen efter 20 minuter och häll ett lager ströbröd och även en klick vegetabiliskt margarin överst. Sänk värmen till 150°-175° C när gratängen börjat koka.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar