söndag 8 april 2012

Direkt aktion och tårtbuffé på filmcafé

Den 29:e mars höll Djurrättsalliansen Malmö sitt antispeciesistiska filmcafé igen. Efter att ha varit där flera gånger tycker jag att de som håller i det alltid gör det till ett mycket trevligt och inbjudande arrangemang. Filmcaféet är ett mycket bra initiativ inte minst för att lyfta djurrättsliga frågor. Det brukar vara ett smäktande fikabord med godsaker till ett lågt pris. Denna gång var det tårtbuffé!

Inte nog med det – förutom fantastiskt veganfika – visar de intressanta filmer, vanligtvis utifrån ett djurrättstema. Även om filmerna inte alltid har ett uttalat djurrättsligt tema går det naturligtvis att tolka dem utifrån det perspektivet. Denna torsdag visades några kortfilmer och sedan långfilmen ”Bold Native”. ”Bold Native” handlar om djurrättsaktivism med direkt aktion som metod.


Direkt aktion kan vara olika metoder utifrån olika personers perspektiv men i huvudsak går det ut på att ta till handling och bryta mot en lag eller flera. I detta fall för att rädda djur från deras fångenskap. Inom denna aktivismförgrening finns det också de som tar till med än hårdare tag och bränner ner till exempel slakterier eller andra anläggningar som personerna anser orätta. En diskussion om direkt aktion som metod hoppas vi kunna återkomma med.

”Bold Native” går att beställa och ladda ner genom den officiella hemsidan http://boldnative.com/
Mer info om filmcaféet finns här: Antispeciesistiskt Filmcafé på Facebook

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar