torsdag 29 november 2012

Film: The Superior Human?

Den 30:e mars 2012 blev "The Superior Human?" tillgänglig på Internet. I denna dokumentär ifrågasätts många av de resonemang och argument som går ut på att människor är överlägsna andra varelser och organismer.

Förutom en pedagogisk genomgång av arton anledningar som många tror innebär att människor är överlägsna andra så ifrågasätter filmen dessa anledningar och resonerar på ett lugnt och underhållande vis i frågan.

"The Superior Human?" är en sådan dokumentär som Sveriges Television (SVT) borde visa under julhelgen, just för att den är intressant, underhållande och hela familjen kan se den. Allra mest är den tankeväckande och viktig för människor i så gott som alla åldrar att se. För vi behöver tänka över våra liv och levnadsätt, våra förutfattade idéer gör att vi diskriminerar både andra djur och andra människor. Människor utrotar och förtrycker andra, krigar mot varandra, förstör vår planets miljö och förtrycker, dödar och plågar de andra djuren delvis på grund av att vi tror oss själva vara överlägsna dem.

Antagandet att vi är överlägsna är givetvis felaktigt. Om du ser denna film tror jag att du  kommer lära dig mer om dig själv som människa och om de som vi delar planeten med. Du bör också få en större förståelse för andras liv i förhållande till våra olika medfödda eller förvärvade förutsättningar här i livet.

The Superior Human? TrailerFilmfakta:
The Superior Human?
Länder: Australien, USA
År: 2012
Längd: 73 minuter

Regisserad och skriven av Samuel McAnallen
Producerad av Dr. Jenia Meng
Berättare: Dr. Nick Gylaw
Officiell hemsida: http://thesuperiorhuman.ultraventus.info/

Förutom berättaren Dr. Nick Gylaw, får vi dessutom möta Dr. Richard Ryder, Dr. Bernard Rollin, Gary Yourofsky och Dr. Steven Best i denna film.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar