söndag 9 februari 2014

How I Became An Elephant - Juliettes kamp för elefanterna

How I Became An Elephant - Rörelse för djurrätt
Affisch till How I Became An Elephant.

En gång var elefanterna fria...

How I Became An Elephant från 2012 tar oss med på fjortonåriga Juliettes resa och kamp för elefanterna. Filmen går att se både via Itunes och Distrify (se nedan) mot betalning. Officiell hemsida här. Dokumentären är gjord av Rattle The Cage Productions, som också gjort Lolita - slave to entertainment vilken handlar om en späckhuggare.

Från Distrify:


Enbart trailer:

Elefanter har det inte alltid så lätt och bra som vi skulle vilja. Situationen för elefanter kontrollerade av människor är allvarlig. På cirkusar i Sverige tvingas de göra obehagliga "konster"och i "djurparker" - utställningsparker kanske de snarare skulle kallas - finns de främst för "underhållning". I andra länder utnyttjas elefanter för turistnäringens skull där de rids på, det förekommer också att elefanter tvingas jobba för näringar såsom skogsindustri.

Hur får människor elefanter att göra allt detta? Jo, genom att fånga in dem, bryta ner dem mentalt och brukar våld så de gör som önskas. Se trailern till How I Became An Elephant och hela filmen om du orkar, det är delvis grafiska bilder men sen du kommer förstå...

Slutligen var snäll och utnyttja inte elefanter, eller med andra ord gå inte på cirkus om de har djur som uppträder. Gå inte till "djurparker" och rid inte på djur vare sig utomlands eller i Sverige. Det är inte bra för barn att lära sig att makt ger rätt att förtrycka, det är faktiskt direkt skadligt för barnen.

Det finns djurfria cirkusar, gå till dem istället!


Besök inte djurparker - Rörelse för djurrätt
Bild från Djurens Rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar