tisdag 18 mars 2014

Djurens Parti på frammarsch!

Rörelsen för djurens rättigheter når ut längre och längre både på mer etablerade sätt men också på nya sätt. Det händer grejer i djurrätts-Sverige.
Ett nytt parti för djuren har startats - Djurens Parti, sedan tidigare fortsätter Djurrättsalliansen att exponera djurindustriernas ohyggligheter och att uppmuntra intresserade att gå över till veganskt, Djurens Rätt engagerar många att skriva under mot pälsdjursindustrin och når ut till över 200 000 följare på Facebook och till sist har den nya organisationen Svenska Abolitionistiska Veganer startats.

Inte nog med allt detta, i maj kommer, som jag skrev om igår, Gary Francione till Lund. Det är något som är värt att nämnas igen. Personligen tycker jag det ska bli intressant. Hoppas det filmas så fler än de som finns på plats just då kan få se föreläsningen.
Djurens Parti logga
Djurens Parti ...tar djurens parti!
Lite mer om Djurens Parti, som sagt är partiet helt nytt. Partiet ligger just i startgroparna med att organisera sig. Dess årsmöte är den 29:e mars i Stockholm. Partiet tar sig förhoppningsvis in i riksdagen, EU-parlamentet samt vissa kommuner & landsting i samband med årets val. Det blir för övrigt spännande att se vilka partier som kommer in i riksdagen liksom vilka konstellationer som inleder samarbete och inte.
Djurens Parti
Kallelsen till Djurens Partis första årsmöte.
Lyssna till ett reportage från P3s program Verkligheten med Djurens Partis tilltänkte partiordförande här. Det vore ju kul om det blir lika lyckat som i Nederländerna, se filmen om tioårsjubilerande Partij voor de Dieren nedan. Klicka fram engelsk textning om du nu inte kan nederländska. Filmen är mycket inspirerande och glädjande. Se den!
Jag hoppas Djurens Parti blir lika framgångsrika och driver på svensk politik med djurrättslig touché.Partij voor de Dieren:s logga.

Under sina nu tolv år, har Partij voor de Dieren (på engelska Party for the Animals) producerat filmer som Meat The Truth och Sea The Truth, men framför allt sitter de i Nederländernas parlament och kan därför påverka beslut i djurvänlig riktning samt föra djurens talan.

Över till Sverige igen. Bland de mindre etablerade organisationerna i Sverige tillhör djurrättsliga Svenska Abolitionistiska Veganer (SAV). Du hittar deras facebooksida här. Organisationen ska enligt egen utsaga varit del i att Francione för första gången kommer till vårt avlånga land. Bra jobbat SAV, tack!

SAV är som namnet avslöjar en abolitionistisk organisation. Vad är det då SAV vill avskaffa? Jo, djurutnyttjandet. Eller som de själv skriver i text om sig själva:
"Om vi verkligen respekterar djurs intressen och vill ge dem rättvisa finns det bara en lösning: Bli vegan. Som vegan ger du inte ditt stöd till utnyttjandet av djur genom att inte konsumera några djurprodukter i form av mat, kläder eller annat samt att ta avstånd från underhållning där djur utnyttjas (cirkus, djurparker, hästkapplöpning osv), jakt och produkter som testats på djur i så stor utsträckning som det är möjligt."
Det känns härligt, det händer grejer. För att citera rockgruppen Scorpions Klaus Meine:
"The future's in the air/I can feel it everywhere/Blowing with the wind of change"

❤ ❤ ❤

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar