fredag 4 april 2014

5 djurrättsfilmer att hålla utkik efter

Sommaren är lång, kan vi väl säga... det vore härligt om det vore så i alla fall. Den är ännu inte här men i Lund skiner solen oftare än vad den gjort på länge. Vårkänslan infinner sig :) Att solen visar sig i staden har skett lite sällan, sägs det. Nästan nere på rekordlåga nivåer, enligt nyhetssändningarna.

På tal om nyheter. Idag listar jag 5 nyare filmer med djurrättstema att hålla ögonen öppna efter. Dela gärna med dig om du har något djurrättsligt filmtips eller berätta vilken av dessa du helst vill se! 

Unity
Som uppföljare till Earthlings har denna dokumentär en del press på sina axlar. Själv undrar jag om denna press påverkat datumet då filmen ska börja visas och som flyttats fram gång på gång? Handlingen då? Ja, till skillnad från Earthlings, handlar Unity mer om Upplysning än dess föregångare. Det är ju så att allt liv på planeten alla är sammanlänkat på ett eller annat sätt. Mer om det i Unity alltså. Filmen är ett ambitiöst projekt med en stor mängd Hollywoodkändisar som berättarröster och det är faktiskt denna film jag mest ser fram emot bland filmerna på denna lista. Se klipp från filmen här nedan och läs mer här.


Lions Ark
Lions Ark handlar alltså om 25 lejon som räddas från cirkusliv i Bolivia och får komma till något slags viltrehabilitat. Lions Ark verkar riktigt lovande, trailern är medryckande och spännande! Just nu visas den på filmfestivaler. När den kommer på DVD eller på bio till Sverige känner jag i nuläget inte till. Läs mer här.


Live And Let Live
Denna tyska produktion kommer ut på DVD i maj. Läs mer här.


Apornas Planet: Uppgörelsen
- Men Apornas Planet är ju ingen djurrättsfilm, tänker du kanske.
Förvisso. Men ofta går dessa filmer att tolka utifrån Den Andras perspektiv och vilka andra än djuren behandlas mer som någon annan eller något annat? I Apornas Planet: Uppgörelsen handlar det som du säkert förstår om apor i detta fall schimpanser, orangutanger, gorillor och så homo sapiens. Jag ser själv med spänning fram emot när denna film kommer! Läs mer här.


The Ghosts In Our Machine
Slutligen av dessa fem får jag väl säga men den som du snarast kan få se. Beställ genom filmens hemsida så får du den nu under april :) Läs mer här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar