torsdag 19 juni 2014

Fooled pork... här lagas det!

Fooled pork är en mycket god rätt! Den görs ofta på jackfrukt, en frukt tillhörande mullbärssläktet och växer fritt i regnskogar på vissa håll samt odlas i tropikerna, enligt Wikipedia.

Eftersom receptet på länken i ett tidigare inlägg försvunnit lägger jag upp det jag minns från när jag lagade till fooled pork i januari. Om du tycker det är på tiden, tycker du helt rätt ;-)

Jackfrukt i saltlag/brine - Rörelse för djurrätt
Jackfrukt i saltlag/brine på burk.
Jackfrukt ska ligga i saltlag eller brine på engelska vilket det står på burken, se upp så det inte är sockerlag i burken för det finns också med då är det mer lämpligt till efterrätter. Du hittar jackfrukt enklast i asiatiska butiker som i Sari Sari Store på Stora Södergatan 29 i Lund.


Om du ska göra som jag så köp två burkar jackfrukt. Stek jackfrukten i ca 15 minuter tills den fått lite färg och blivit något mjukare. Häll sedan i vatten och grönsaksbuljong i pannan och sjud ca 40 minuter. Häll på mer vatten om så behövs.

Fooled Pork - Rörelse för djurrätt
Stek i panna och sjud sedan i vatten och grönsaksbuljong.
När jackfrukten blivit mjuk är den färdig att hällas av och läggas i ugnsfast form med olja och grillsås. Här och här finner du exempel på grillsåser som går att få tag på i affär här är en hemmagjord.


Fooled Pork - Rörelse för djurrätt


När formen varit i ugnen i ca 20 minuter tar du ut den, häller på mer grillsås och blandar runt ordentligt. Sen är det bara att ta två gafflar och dra ut bitarna så de blir trådiga. Då är det klart för att äta!

Fooled pork - Rörelse för djurrätt
Fooled pork.
Jag åt med ris och ajvar relish. Bröd ska också vara en höjdare till! Det smakade väldigt mycket och gott var det! Det var allt för denna gång. Ha det!

Fooled pork ris ajvar - Rörelse för djurrätt
Fooled pork med ris och ajvar relish.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar