tisdag 5 augusti 2014

Föreläsning: Våld mot djur och våld mot människor

VOOV är en organisation som jobbar för våldsutsatta. Sedan 2009 har VOOV -  Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta funnits kolla gärna in deras hemsida för mer information. Här nedan kan du se en föreläsning av Carin Holmberg som handlar om våld mot djur och våld mot människor.

Carin Holmberg - Våld mot djur och våld mot människor"Där våld mot djur förekommer, finns ofta våld mot människor. Våld mot husdjur kan användas för att tysta den våldsutsatte. Hot om våld mot djur kan också bidra till att den våldsutsatte inte lämnar förövaren, vilket också är vanligt vid sexuella övergrepp på barn. Effekten kan bli att barn får svårt att utveckla empati och i sin tur sedan använder våld mot andra. Barn som är grymma mot djur är ofta själva utsatta för våld. Om vi tidigt upptäcker barns våld mot djur – kan det få betydelser för förekomsten av våld mot människor? Dessa frågor och några till diskuteras.

Föreläsningen ägde rum på Kvinnofolkhögskolan i Göteborg och arrangerades i samarbete mellan VOOV - Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta och Djurens Rätt Göteborg

Carin Holmberg är filosofie doktor i sociologi, feminist, författare och hundinstruktör. Hon forskar om mäns våld mot kvinnor, våld i lhbt-relationer samt kopplingen mellan våld i parrelationer och våld mot djur. www.carinholmberg.se"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar