onsdag 27 augusti 2014

Kalkonernas situation

För mer än ett år sedan avslöjade Djurrättsalliansen hur kalkoner har det på en uppfödningsanläggning på Österlen i Sverige. Här kommer en påminnelse.

För att citera Djurrättsalliansen:
"Över 450 000 kalkoner dödas varje år i Sverige för att bli bland annat smörgåspålägg och korv. Kalkonkött marknadsförs som fräscht och etiskt - men få vet hur uppfödningen av djuren verkligen går till. Under 2012 och 2013 har en person med nära anknytning till Ingelsta Kalkon dokumenterat förhållandena för djuren på företagets största uppfödning på Österlen i Skåne. Djurrättsalliansen har fått materialet och kan idag visa bilder och film på trängsel, smuts, skadade, sjuka och döda fåglar – långt från den idyll som Ingelsta kalkon försöker förmedla."
Källa: Djurrättsalliansen. Läs mer på länken här.

Se Djurrättsalliansens bilder från Ingelsta kalkon här.

Se deras film:

Med passion för kalkon



Vore det inte bättre att behandla kalkoner, kycklingar, tuppar, ankor, gäss och så vidare som personen här nedan gör?


Boy hugging chicken



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar