måndag 25 augusti 2014

Lucent - ny film från Australiens grisfarmer

''What's done in the dark will be brought to the light...''
Lucents slogan

Nu ska jag tipsa dig om en ny dokumentär om grisarnas situation. Denna gång från Australien.

Du minns väl hur stor uppmärksamhet det blev i detta land för några år sedan?
År 2009 avslöjade Djurrättsalliansen hur grisar har det i det svenska lantbruket. Det var inga milda bilder kortfilmen Ett liv som gris visade oss. Mediauppmärksamheten blev väldigt stor. Bra gjort att få media att äntligen ta upp djurens situation i nyheter och tv-soffor! Bra jobbat Djurrättsalliansen! Förra året, 2013, visade Djurrättsalliansen hur grisarna fortfarande har det. Kolla in ettlivsomgris.se om du har glömt.

Vi får hoppas för de australiensiska grisarnas skull att det blir lika stor, om inte större, uppmärksamhet av Lucent i Australien. Enligt den officiella hemsidan aussiepigs.com visar filmen upp hur det ser ut på grisfarmerna där. På hemsidan kan du också hitta mer info om andra arters situation i landet "down under", det handlar då även om kalkoner, kycklingar, burhöns, ankor samt slakterier.

Lucents världspremiär blir i Sydney den 17 oktober i år. Se trailer nedan för att få se lite av den.


Lucent trailerJa, man blir inte direkt glad när man tar del av hur förfärligt djuren har det vad de utsätts för exempelvis som i Ett liv som gris och Lucent... :( Men det positiva är att exponeringen av deras situation får fler människor att reagera, att kontakta sina politiker som i sin tur kan påverka lagstiftningen och djurens skydd (jag hoppas själv på att djur ska ges rättigheter men ett steg i taget är troligare). Fler människor väljer också veganskt och väljer bort djurprodukterna när de sett och påmints om lidandet. Förhoppningsvis går vi en grönare och skönare värld till mötes för alla :)

Uppdatering om Unity

En annan filmnyhet: filmen Unity kommer enligt uppgifter från dess facebooksida släppas den 11 november i år. Filmens producent har även haft samtal med stora filmdistributörer. Jag väntar med spänning på nästa steg! :)

Med det säger jag tack för att du följer Rörelse för djurrätt och ha en bra dag! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar