måndag 26 januari 2015

Christoffers tofu- & auberginepytt från Fria Tidningen

Sedan två fredagar i rad medverkar jag i Fria Tidningen med veganska recept! Senast ut är Christoffers tofu- och auberginepytt :) Denna rätt är enkel, snabblagad och smakar överraskande gott!


Christoffers tofu- & auberginepytt - Rörelse för djurrätt
Christoffers tofu- & auberginepytt.

Detta räcker till två personer. 

Ingredienser:
300 g naturell tofu
1 aubergine
1 röd paprika
1 dl gröna linser
Rapsolja
svartpeppar
salt


Koka upp lättsaltat vatten till de gröna linserna och koka dem i 20 minuter. Häll sedan av i ett durkslag och låt stå. Dela tofun i kuber och stek på medelvärme i två minuter med rapsolja. Skär auberginen i mindre bitar och stek den tillsammans med tofun i ungefär två minuter. Skär paprikan i mindre bitar och stek i någon minut blanda sedan också i linserna. Krydda med salt och svartpeppar.

Passar bra med kokt sötpotatis och Astrid och apornas chipotle majonnäs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar