måndag 26 januari 2015

Tacopaj från Fria Tidningen

Sedan två fredagar medverkar jag i Fria Tidningen med recept. Först ut: vegansk tacopaj!


Vegansk tacopaj - Rörelse för djurrätt
Tacopaj.

Ingredienser
Pajdeg:
150 g mjölkfritt margarin från Carlshamn
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Pajfyllning:
1 gul lök
½ röd paprika
rapsolja
400 g vegetarisk färs från Anamma
1 påse taco kryddmix och vatten (enligt förpackning)
Carlshamns naturella soygurt
1-2 tomater
1 pkt Cheezly cheddarsmak från Astrid och aporna


Först gör du pajdegen genom att blanda ingredienserna och pressa ut i en pajform. Förvara i kyl 10 minuter och förgrädda sedan i omkring 10 minuter på 200°C. Ta ut när pajskalet fått lite färg.

Hacka gul lök och röd paprika. Stek i rapsolja i stekpanna eller gryta. Blanda i färsen när löken blivit mjuk. Häll i kryddblandningen och vatten enligt förpackning och låt puttra några minuter. Lägg över färsblandningen i det förgräddade pajskalet.

Bred sedan över ett lager naturell soygurt, lägg över skivade tomater och toppa med den hyvlade smältbara veganska osten. In i ugn på 225°C i cirka 20 minuter. Pajen är färdig när osten fått gyllenbrun färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar