söndag 22 februari 2015

Vegansk glutenfri smulpaj

Vegansk glutenfri smulpaj - Rörelse för djurrätt
Den färdiga pajen.

Ingredienser:
1,5 dl Finax glutenfri ljus mjölblandning
1,5 dl glutenfria havregryn
125 g vegetabiliskt margarin
1 dl + 2 msk strösocker
Frukt och bär som äpplen, rabarber och blåbär


Så här gör du:
Sätt ugn på 200-225°C. Blanda mjölblandningen, havregryn med 1 dl strösocker.
Dela margarinet i kuber för att underlätta blandningen och arbeta ihop till en deg.
Smörj en ugnsfast form. Lägg i frukt och bär. Eftersom jag använder rabarber som ofta är lite sura strör jag över 2 matskedar strösocker.
Fördela degen över frukten och bären. Sätt in i ugn och grädda ca 30 minuter.
Servera med vaniljsås, grädde eller glass.


Vegansk glutenfri smulpaj - Rörelse för djurrätt
Äpplen och rabarber med strösocker på.
Vegansk glutenfri smulpaj - Rörelse för djurrätt
Äpplen, rabarber och blåbär.
Vegansk glutenfri smulpaj - Rörelse för djurrätt
Med deg ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar