onsdag 25 mars 2015

Vegansk & glutenfri kladdkaka

Inspirerad av marängerna jag nyss skrev om lägger jag nu upp ett recept på en smarrigt god kladdkaka. Glutenfri och såklart vegansk!

Dessa ingredienser behöver du:

150 g vegetabiliskt margarin
3 dl finax mjölmix (se foto)
1 dl kakao
2 dl socker
3 msk sirap
1 1/4 dl sojagrädde
Lite fett, exempelvis kokosolja


Finax mjölmix - Rörelse för djurrätt
Finax mjölmix.


Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader Celsius.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. 
Smält margarinet i en kastrull. När margarinet har smält häller du ner sirap och sojagrädde och blandar väl.

Häll sedan i vätskan i bunken och blanda ingredienserna väl. Smörj springformen exempelvis med kokosolja och för över smeten till formen.
In med formen i ugnen i ungefär 17-20 minuter.
Ta ut formen och låt svalna. Lossa formen och lossa kladdkakan från underdelen, ställ kakan i kyl ett tag om så behövs för att kakan inte ska vara för lös. Lägg över på lämpligt fat. 

Förvara i rumstemperatur, kyl eller frys in till ett senare tillfälle. Variera kladdkakan med chokladbitar, glasyr eller annat gott. Varför inte toppa med en maräng?

Servera exempelvis med vaniljglass från Tofuline, vegansk vaniljsås eller vispad sojagrädde.

Vegansk glutenfri kladdkaka - Rörelse för djurrätt
Kladdkaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar