onsdag 25 mars 2015

Veganska maränger av kikärtsfluff

Det har slagit in en marängvåg över Vegosverige. Marängsmet och kikärtsfluff är numera synonymer. Alla gör maränger av kikärtsspad verkar det som. Även min mor.


Kikärtsfluff - Rörelse för djurrätt
Kikärtsfluff.

Så här gjorde hon:


Veganska maränger


Cirka två plåtar

Värm ugnen till 100 grader.
Vispa spadet från ett paket kikärtor tills det blir mycket fluff. Jag använde icas eget märke med mindre salthalt.

Häll i 1 ½ dl strösocker,  1 tsk vaniljsocker och ½ tsk citronsaft. Ev några korn salt för att få upp fint skum. Vispa till ett hårt skum. Det ska gå att vända bunken upp och ner utan att smeten rinner ur.

Lägg toppar av smeten på bakplåtspappersklädda plåtar med hjälp av två skedar. Gör dem så toppiga och höga som möjligt,  de flyter ut lite.


Grädda i en och en halv timme, stäng av ugnen. Låt marängerna stå kvar i ugnen över natten med ugnsluckan på glänt.

Två plåtar samtidigt funkar bra i ugnen.

Veganska maränger - Rörelse för djurrätt
Veganska maränger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar