onsdag 17 juni 2015

Cowspiracy: The Sustainability Secret - Hemligheter och Makt

Undviker de största miljöorganisationerna att uppmärksamma den mest miljöförstörande verksamheten?

Ja, om du ser dokumentären Cowspiracy: the sustainability secret får du den bilden. Djuruppfödningar där djur producerar ägg, mjölk och senare blir djurkött är den största miljöboven. Så enligt de källor filmmakarna vilar sig mot och tydligt illustrerar under filmens gång.

Att Greenpeace undviker djuruppfödning som miljöskadande problem helt och inte ens vill bli intervjuade i filmen är förvånande. Men det är inte enbart Greenpeace företrädare som förvånar. Flera miljövärnande organisationer i filmen verkar väldigt dåligt insatta i att djuruppfödningar skadar naturen. Kan det bero på animalieindustrins makt och hotfulla sätt? I Cowspiracy berättas det bland annat att personer som ställt sig upp mot djurindustrin har blivit dödade. Är detta två anledningar till att miljöorganisationer inte tar i ämnet?

Eftersom animalieindustrins miljöskadande effekter varit kända i djurrättskretsar så länge jag kan minnas, det vill säga sen jag blev engagerad i djurrättsrörelsen under slutet av 1990-talet, är miljöorganisationers okunskap eller ovilja att prata om ämnet mycket förvånande för min del.

Vad krävs för att Greenpeace, WWF och så vidare ska lyfta denna fråga? En mycket intressant fråga. Är det så enkelt att de inte har mod till uppmärksamma frågan? Beror det på att deras medlemmar skulle bli besvärade av dessa fakta som går ut på att när de stoppar i sig djurkött skadar de inte bara djuren men också naturen?

Detta är en ögonöppnande film med mängder av fakta om djurindustrins skadliga miljöeffekter och resursslöseri. Se Cowspiracy: the sustainability secret!


Cowspiracy Official Trailer


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar