lördag 13 februari 2016

Djurköttet fortsätter att stå i fokus

Sveriges Radios programserie Matens pris fortsätter väcka känslor och reaktioner, inte minst på grund av vad landsbygdsminister Sven Erik Bucht sa när han intervjuades i programmet.

Sven Erik Bucht - Rörelse för djurrätt
Sven Erik Bucht, socialdemokratisk landsbygdsminister.

Lyssna på det 32 minuter långa avsnittet Köttet och politiken, som många pratar om, på den här länken.

En reaktion från Vänsterpartisten och riksdagsledamoten Jens Holm på intervjun med landsbygdsministern kan du också lyssna på på den här länken. Det klippet är lite mer än 3 minuter långt.

Läs mer på Matens pris sida Guide: Myter och sanningar om kött.

Jag tycker det är positivt att djurkött fortsätter att stå i fokus och att det ses på med kritiska ögon. Det är bra att djurköttet synliggörs och alla dess negativa effekter som på miljön och jordens resurser och såklart på djuren.

Sen tror jag det vore fint om vår nuvarande landsbygdsminister fördjupar sig lite mer inom djurköttets negativa hälso-, miljö- och resurseffekter.

Som två parenteser kan jag berätta att personerna bakom radioprogrammet Matens pris tidigare har skrivit en bok med samma namn (hitta den på Bokus här och Adlibris här).
Jens Holm i sin tur är faktiskt lite av expert på djurköttets miljö- och resurspåverkan, då han varit med och skrivit rapporten Djurindustrin och klimatet som handlar om just detta.

Det var allt för denna gång! Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar