fredag 12 februari 2016

Vegoinspiration på ICA Malmborgs Clemenstorget i Lund med mera

Det blir fler och fler veganska produkter i Lunds livsmedelsbutiker, ja det intrycket har i alla fall jag fått. Jag tycker detta är bra från flera perspektiv inte minst för djurens skull. Därför gillar jag det nya initiativet i en av butikerna.

På ICA Malmborgs Clemenstorget har ett trevligt initiativ tagits där en av medarbetarna inspirerar kunderna att testa mer vegomat genom ställa fram intressanta recept och ingredienser till dessa på ett litet bord i butiken. ICA:s medarbetare som tipsar kunderna med recept heter Tove.

Jag har sett två av Toves recept i butiken men det kan hända att hon ställt fram fler. Jag lägger upp dessa två här längre ner. Det är ett med fooled pork (med jackfrukt) och ett med tofubiffar. 

Jag tycker det som Tove gör är ett glädjande och positivt initiativ! Bra jobbat Tove!

Vad händer annars i Lund?
Det har hänt mycket i Lund de senaste åren. Lund låg tyvärr efter vad gäller det veganska utbudet tills för några år sedan, men nu ökar sortimentet både i livsmedelsbutiker och på restauranger regelbundet och det är jättebra för det behövs när fler och fler väljer vegomat. Det går såklart inte att jämföra Lund med Malmö på den veganska matfronten, men numera finns Govindas vegetariska restaurang, Hummus Bar, Lunda Kitchens veganska pizzor, Cashew Vegan Kitchen och fler restauranger som erbjuder veganska och vegetariska rätter.

Till och med på hamburgerrestaurangen Max går det ju, som ni nu känner till, att hitta goda veganska och vegetariska rätter. Så mycket händer och har hänt på den veganska matfronten i denna stad.

Ett tips är att kolla in Eriks & Camillas Skånevegan för fler restaurangtips både i Lund, Malmö och resten av Skåne.

Fooled pork - Rörelse för djurrätt
Fooled pork à la Tove.

Tofubiffar a la Tove - Rörelse för djurrätt
Tofubiffar à la Tove.

PS. Det vore roligt om ICA Malmborgs beställde hem den nya veganska kvargen från Alpro!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar