onsdag 2 mars 2016

Vegoforum, polisanmälan mot Lunds kommun, Vegorätt och glass i stora lass!

Det händer en del i landet. På lördag håller Vegoforum igång i Stockholm. I Lund har kommunen blivit polisanmäld av djurrättare på grund av vanvård av fåglar. Matlagningsprogrammet Vegorätt har visats färdigt för denna gång. Dessutom kommer en del glassnyheter lagom till att det blivit ljusare och varmare ute.

Vegoforum på lördag
Nu på lördag den 5:e mars är det dags för Vegoforum som äger rum i Stockholm. Detta evenemang är späckat med föreläsningar från klockan 10-16. 

Däribland pratas det om rasism & nazism inom djurrättsrörelsen, om djurskydd, om sojabönan, och om vem som betalar djurköttets pris. Filmen Unity kommer också visas.

Du hittar hela programmet här. Vegoforum arrangeras av Svensk mat- och miljöinformation och ABF Stockholm.


Lunds kommun polisanmäld
En representant för Djurens Rätt Lund har polisanmält Lunds kommun för vanvård av fåglar.

Fåglarna lever i en inhägnad i stadsparken men har inte besökts av veterinär tillräckligt ofta. Innan anmälan gjordes hittades en fågel död i inhägnaden. Det har också gjorts anmälningar till Länsstyrelsen tidigare utan att anmälningarna lett fram till något.

Läs mer om polisanmälan på Djurens Rätts hemsida.


Vegorätt!
Nu har det gått ett litet tag sen det sista avsnittet av Vegorätt sändes i SVT. Serieskaparna slog på sort och avslutade serien med coola Moto boy som spelade och sjöng. Serien har som många säkert lagt märke till fått en hel del negativ kritik särskilt i vegankretsar.

Personligen tyckte jag programmet var jättebra och såg fram emot varje nytt avsnitt med spänning. Jag tycker programmet låg rätt i tiden, dem fick förutom en massa intressanta och läckra recept in yoga - som är populärt nu - och närhet till naturen i programmet. Klart det var en del hippiekänsla över innehållet,men det tycker jag var trevligt.

Tack vare den storm av kritik programmet fick när det sändes blev det en snackis bland folk runt om i landet och vegetarisk mat sattes ännu mer på kartan. Min förhoppning är att programmet kommer tillbaka och att detta bara var startskottet för veganmat i TV-rutan! Fler veganska matprogram på TV, tack!


Snart blir det glass i stora lass
Fyra nya sorters vegansk glass från Holly & Dan! I butiker som Willys, ICA, Coop och Hemköp. Läs mer på länken till Elle där du också kan se hur förpackningarna ser ut och vilka smaker som kommer lanseras.

Inte nog med det, för som jag nämnt på Rörelse för djurrätts facebooksida kommer Ben & Jerry's veganska glass förhoppningsvis till Sverige. Nån som vet när? Kommentera gärna! Mer info om deras glass hittar du här.

Det var allt för denna gång, ha det så bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar