måndag 2 maj 2016

Vårtraditioner i Lund och föreläsning med Tobias Linné

Nu har våren anlänt till södra delar av landet, festligheter avlöser varandra och solen värmer gott!

Exempelvis här i Lund så var det sång i Lundagård igår och i lördags var det siste april vilket innebar att det då säkerligen var livat i stadsparken med många besökare där. Lokala djurrättare från Djurens Rätt Lund fanns representerade och höll utkik runt dammen så att parkens mänskliga besökare inte skulle behandla fåglar eller andra djur där illa.

Jag vet inte så mycket om hur det gick för djurrättarna och fåglarna i år men insatser som denna behövs då det i alla fall förra året förekom att fulla människor försökte fånga in små fågelungar.

Givetvis är sådant beteende inte acceptabelt och om det skulle hända igen hoppas jag att någon eller några med civilkurage polisanmäler de människor som gör detta.

Djurrättssnack i Malmö
Från en ljusare sida, utan sådant drama som jag nämnde ovan, kan jag berätta att initiativet Djurrättssnack i Malmö kommit igång med spännande föreläsningar på olika djurrättsteman.

Ett av de senaste djurrättssnacken var med en av de ansvariga för Lunds universitets kurs i Critical Animal Studies, eller kritiska djurstudier som det heter på svenska, nämligen Tobias Linné.

Denna föreläsning har titeln Nya perspektiv inom djurrätt: utmaningar och möjligheter och du kan kolla på den här under.

Intersection


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar