onsdag 30 november 2016

Föreläsningar om våld & iAnimal i Lund!

Imorgon torsdag är det två intressanta djurrättsrelaterade evenemang som sker i Lund! Det kommer handla om våld i Pufendorfsalen och djurens vardag på Smålands Nation.

För det första är det tre föreläsningar arrangerade av Djurens Rätt Lund, Djurens Rätt Malmö och Feministiska Juriststudenter Lund i Pufendorfsalen. Föreläsningarna handlar om sambandet mellan våld i nära relationer och våld mot familjedjur.

Det är Carin Holmberg, Eva Diesen och Nathalie Nordén som föreläser under kvällen, som börjar klockan 17:30 och slutar runt 19:30.


Hundblick - Rörelse för djurrätt


"Varmt välkomna på en utbildningskväll om sambandet mellan våld i nära relationer och våld mot familjedjur.

1 december 17.30-19.30
Pufendorfsalen, Lilla Gråbrödersgatan 4 i Lund

Vi har bjudit in tre föreläsare som är experter på ämnet ur tre olika perspektiv.

Forskning: Carin Holmberg är sociolog och författare. Hon kommer att tala om hur vi kan förstå våld och sambandet mellan våld mot kvinnor/partners, barn och djur.

Juridik: Eva Diesen är jurist och brottsofferforskare med inriktning på djurjuridik, sexualbrott och mäns våld mot kvinnor och barn. Hon kommer att berätta om sin forskning på området "sambandet" och tala om de juridiska komplikationer dessa fall visar på och ge förslag på lösningar.

Praktik: Nathalie Nordén är ordförande för riksförbundet VOOV (Veterinär omtanke om våldsutsatta) och kommer att prata om den praktiska aspekten och konsekvenser för djuren, till exempel skador, stress och beteendeförändringar."
- Från Facebook-evenemanget
För att hitta mer information om detta klicka här för att komma till Facebook-evenemanget. Ta och bjud in dina vänner vettja!

Djurens verklighet med iAnimal
Det andra som händer i Lund denna kväll är att Djurrättsalliansen visar upp djurens verklighet från djurfabriker och slakterier genom så kallade virtual reality-glasögon. Detta arrangeras på Smålands Nation och håller på mellan klockan 18:00 och 20:00.

På denna länk kommer du till evenemanget.


Djurens Juridik av Eva Diesen
För den intresserade kan jag även passa på att tipsa om en bok av Eva Diesens som heter Djurens Juridik. Du hittar den bland annat på Adlibris.se

Som du ser krockar de två eventen tyvärr, men det är ändå roligt att dessa viktiga ämnen uppmärksammas på dessa vis! Hoppas du går på ett av dem och har en bra torsdagskväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar