tisdag 3 januari 2017

Djurrättsförespråkare & veganer: 10 filmer att se fram emot!

År 2016 har gett oss många filmupplevelser. Dokumentärer som Öppna burarna! (Unlocking The Cage), Unity, Before The Flood och Racing Extinction har haft en viktig inverkan på många av oss. Idag tar vi oss en titt på 10 filmer vi kan se inom en inte så avlägsen framtid 😊


Djurrättsförespråkare och veganer 10 filmer att se fram emot 2017! - Rörelse för djurrätt
Djurrättsförespråkare och veganer 10 filmer att se fram emot 2017!


När vi ser framåt finner vi många filmer som är på väg. Några av de jag nämner i detta inlägg är snart färdiga medan andra kommer dröja lite längre innan vi kan se dem. Jag har numrerat filmerna men inte i någon särskild ordning.


1. Born To Be Free

Vi börjar med Born To Be Free! Den handlar om tillfångatagna vitvalar i Ryssland. Dessa vitvalar skulle säljas till USA, men efter ett amerikanskt förbud att köpa valarna blev de kvar i förhållandevis små bassänger i Ryssland. Filmskaparna försöker lokalisera och genom filmen visa vad vitvalarna utsätts för.
Facebook
Indiegogo


Born To Be Free Trailer 


  2. Gods In Shackles

Gods In Shackles fokuserar på hur elefanter utnyttjas och misshandlas i den indiska delstaten Kerala, där arrangeras festivaler där elefanter utnyttjas som arbetskraft med mera. Filmen är regisserad och producerad av Sangita Iyer.
Hemsida
Facebook
Indiegogo


Gods In Shackles Trailer


3. The End Of Meat

Från den tyske regissören Marc Pierschel - som också regisserat Live And Let Live - och Jeff Wirth från USA kommer den tankeväckande The End Of Meat. Filmen utforskar tanken om en värld bortom djurkött. En värld där vi inte längre äter kött från djur med andra ord. Filmen planerades ha världspremiär under hösten 2016, men som du säkert kan gissa dig till kommer det dröja ett tag till. Kanske kommer den under första hälften av 2017? Det gick inte att hitta någon trailer, men jag lägger till deras kampanjvideo från Indiegogo här under eftersom den är intressant! 😊
Hemsida
Facebook
Indiegogo
Live And Let Live:s hemsida

The End Of Meat Indiegogo Campaign Video4. Sharkwater: Extinction

Sharkwater: Extinction är en film gjord av Rob Stewart, som ligger bakom filmer som Sharkwater och Revolution. Rob Stewart är mycket hängiven att hjälpa till att rädda hajarna, som är under utrotningshot på grund av efterfrågan på hajfenor som används till soppa. 😒
Hemsida
Facebook
Indiegogo
Kickstarter


Sharkwater: Extinction Indiegogo Campaign Video5. Eating You Alive

Sambandet mellan vår hälsa och vad vi äter är något som får mer och mer uppmärksamhet i dokumentärer och i annan media. I Eating You Alive fokuseras också på detta ämne. Filmen verkar utgå från att äta en växtbaserad kost är ett sätt att bli mer hälsosam på 😊 Inte bara det! Eating You Alive visas faktiskt redan 😃 så kolla in filmens hemsida för att få mer information!  
Hemsida
Facebook


Eating You Alive Trailer6. Meat The Future

Kanadensiska Liz Marshall är filmskaparen bakom The Ghosts In Our Machine -  en film du antagligen hört talas om. Hon ligger också bakom Meat The Future, vilken handlar om den så kallade "labbkött"-tillverkningen som håller ligger i startgroparna.
Hemsida
Facebook


Meat The Future Trailer7. Eating Our Way To Extinction

Ludo Brockway från Storbritannien är producent till Eating Our Way To Extinction, en dokumentär du kan stötta ekonomiskt på Indiegogo i några få veckor till. Filmskaparna vill visa upp djurätandets verkliga kostnader.
Facebook
Indiegogo


Eating Our Way To Extinction Trailer


8. What The Health

Männen som gjorde Cowspiracy: The Sustainability Secret håller på att göra denna film. Enligt dem själva är detta filmen som hälsoorganisationerna inte vill att du ska se 😉 På dess Indigogo-sida beskrivs filmen som en blandning av Forks Over Knives och Cowspiracy, på steroider! Så detta är en film att se fram emot!
Hemsida
Facebook
Indiegogo

What The Health Trailer


DE TVÅ SISTA filmerna på denna lista, Beings och Dominion, kommer ta längre tid innan de är färdiga.


9. Beings

Detta är den tredje delen i Earthlings-trilogin och därmed den sista. Shaun Monson, som gör dessa Nation Earth-filmer, har verkligen påverkat många med del ett Earthlings och del två Unity. När de två föregående filmerna har handlat om djur och människor så kommer den tredje handla om naturen! Men vi får vänta ett tag, eftersom det ta tid att göra så här episka filmer. Beings planeras bli färdig till år 2020.
Hemsida


10. Dominion

En uppföljare till Lucent, dokumentären från de australiensiska grisfarmerna från 2014. Med Dominion försöker filmskaparna visa upp en mycket större bredd, där ett antal sätt som djur blir utnyttjade på i Australien kommer tas upp. Men vi får ta och vänta ett tag, till början av 2018 för att vara mer exakt 😉
Hemsida
IMDb


Tack för att du besöker Rörelse för djurrätt! Det var allt för tillfället, ha det gött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar