söndag 21 maj 2017

"Den nya veganen" i P1

I tisdags sändes ett avsnitt av Kropp & Själ i Sveriges Radios kanal P1. Avsnittet som heter "Den nya veganen" tar upp olika perspektiv av vegansk mat samt hur det skulle kunna se ut i framtiden 😊
Att det har blivit trendigt med veganism tas upp, men för att få ett tidsperspektiv intervjuas också personer som varit veganer sen 90-talet och som åtminstone en del av oss vet har det blivit mycket lättare att hitta veganska livsmedelsprodukter till vardags i landets matbutiker sen dess.

Gröna bönor - Rörelse för djurrätt

En grej som stör mig lite grann är perspektivet i programmet. Jag hade uppskattat mer av ett djurrättsligt perspektiv med ett fokus på varför människor väljer att bli veganer. Ofta är det ju med ett fokus på att djur utnyttjas överhuvudtaget som personer blir etiska veganer och det var på grund av sådana anledningar som begreppet vegan överhuvudtaget myntades.

Att det ska vara så svårt att få in ett djurrättsligt perspektiv i P1:s program... ja, ja jag får väl vara glad att dem pratar om vegansk mat överhuvudtaget i P1. 

Japp, det är faktiskt både intressant och bra 👍 Väl mött!

Animal Rights - Rörelse för djurrätt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar