torsdag 31 augusti 2017

Tre djurrelaterade evenemang i Lund i september

Här tipsar jag om tre evenemang som äger rum i Lund under första halvan av september i år.

The Thinking Animal - are other animals intelligent?
Först ut är ett evenemang som har sista anmälningsdag redan imorgon fredag. Det är Kungliga Fysiografiska Sällskapet som arrangerar symposiet The Thinking Animal - are other animals intelligent? med flera talare från runt om i världen. 
Symposiet äger rum den 14:e september klockan 9.00-16.20. Du finner mer information om detta evenemang på denna länk där det också står hur du anmäler dig!


Studiecirkel med VOOV
Sen vill jag tipsa om en studiecirkel som arrangeras av VOOV, vilket står för Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta. Cirkeln börjar den 9:e september klockan 14.00. Anmälan dig till voovmalmo@gmail.com senast 5 september!

"VOOV (Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta) är en ideell förening som placerar djur i tillfälliga jourhem medan ägaren är på skyddat boende. Många våldsutsatta väljer att stanna i en våldsam relation för att skydda sina djur, eftersom många skyddade boenden inte har möjlighet att ta emot djur.

VOOV Malmö/Skåne kommer under hösten hålla en studiecirkel där vi kommer gå igenom bland annat vad VOOV är och står för, våld i nära relationer, och vad du som volontär kan göra i föreningen. Det kommer bli 4 träffar, en per månad, på ca 2,5 timmar vardera."
Citatet kommer från Facebookevenemangets beskrivning. Du finner mer information på denna länk (Facebook).

Hur mår fisken, kon och människan?
Mitt sista tips i detta inlägg är ett evenemang arrangerat av Djurens Rätt Lund. Och det är tre presentationer/föreläsningar under en och samma söndagseftermiddag. Det är den 10:e september som det kommer handla om hur fiskar, kossor och människor mår.

Hur mår fisken? (14.00 - 14.45)
Idag blir det mer och mer vanligt att en fisk odlas istället för att fångas vild. Vilka konsekvenser har detta för fisken och hur mår egentligen våra fiskar idag?
Föreläser gör Albin Gräns, Doktor vid Sveriges Lantbruksuniversitet.
http://www.slu.se/cv/albin-grans/

Hur mår kon? (presented in English) (15.00 - 15.45)
Today there's an increasing amount of critical opinions about the current milk industry and alternatives based on plants keep popping up. We take a closer look on how cow's milk end up on our tables.
Presented by Jana Canavan, Ph.D at Lund university.
https://lu.academia.edu/JCanavan

Fika (15.45 - 16.15)

Hur mår vi? (16.15 - 17.00)
Hur påverkas vår hälsa av det vi äter? Läkare för framtiden är specialiserade på växtbaserad kost och ger en föreläsning om vilka produkter på matbordet som gör att vi lever länge och väl.
Föreläser gör Emelie Lennartsdotter, ST-läkare i allmänmedicin i Lund.
Källa är Facebookevenemanget som du hittar här!

Jag hoppas att dessa tre evenemang låter intressanta för dig och om du bor i Lund eller i närheten går på ett eller flera av dessa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar