måndag 27 november 2017

Therése Lindgrens djurrättsbok 'Vem bryr sig?'

Nu vill jag passa på att tipsa om en bok du kanske redan hört talas om? Författaren har du ännu mer troligt hört talas om, nämligen Therése Lindgren.

Therése Lindgren är känd från Youtube, sin föregående bok Ibland mår jag inte så bra och ja... lite varstans 😊 Hennes föregående bok handlar bland annat om att må psykiskt dåligt. Boken har nått stora framgångar som en av de allra mest sålda i Sverige under 2016. 

I sin senaste bok, som heter Vem bryr sig?, lägger hon krut på att djurens situation ska uppmärksammas, Therése är nämligen vegan.

Så här skriver förlaget Forum om boken på sin sida:
"Efter fjolårets succébok om psykisk ohälsa är Therése Lindgren tillbaka med en uppmaning till oss alla att börja bry oss – om oss själva, hur vi lever, vad vi äter, och inte minst: om djuren.

Djurrätt är en hjärtefråga för veganen Therése och hon skildrar här hur det gick till när hon blev medveten om djurens situation och stegvis blev vegetarian och vegan. Det är en personlig berättelse om ett uppvaknande och även en introduktion till ett djurvänligare liv.

Okej, alla människor kanske inte vill bli veganer, men var och en kan hitta sin grej att engagera sig i. Det handlar om hur man vill leva sitt liv, vad som är viktigt för en själv. Klyschan stämmer ju: ingen kan göra allt, men alla kan göra något. För allt hänger ihop, det gäller att ta ansvar och orka bry sig."

Jag tycker det är otroligt roligt att en sådan känd och omtyckt medieperson har djurrätt som hjärtefråga och skriver om djuren med ett djurrättsperspektiv! Jag hoppas den får många läsare!
Therése Lindgrens bok Vem bryr sig? - Rörelse för djurrätt
Therése Lindgrens bok 'Vem bryr sig?'

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar